SBG Projekt

RING OSS - 08-420 028 71

Om oss

Om oss

Välkommen till SBG Projekt! Vi är ingenjörer med kunskap om geodesi, det vill säga om hur ett markområde eller miljö är beskaffat. Vi mäter, t.ex. kemiska halter och skadliga partiklar i inomhusmiljöer, konstruktionsmaterial och liknande. Vi tar reda på om det finns skadliga gaser som ett rivningsföretag bör känna till vid en rivning eller vad en entreprenör och fastighetsägare bör känna till inför byggnation på marken eller i fastigheten.

Vi är mättekniker som koordinatberäknar och volymberäknar. Vi erbjuder våra beräkningar i 3 D-modeller, som ritningar och rapporter. Vi kan beräkna väglinjer, volymer, terränger och tunnlar och skapar punktmoln och nätutjämning.

Medlem av viktiga branschorganisationer

De flesta av våra uppdragsgivare är byggentreprenörer, fastighetsägare, kommuner och organisationer och vi är medlemmar i Branschorganisationen för byggnadsberedning och Byggmästareföreningen. Vi vänder oss både till företag, byggentreprenader och privatpersoner som behöver utföra en miljöinventering av sin bostad.

 

 

  Branschföreningsmedlemskap             Vi är med i Bygmästareföreningen

 

Du som är villa- radhus och bostadsägare vet väl om att du kan utnyttja ROT-avdraget för renoveringar på grund av dålig miljö? 

Vad står förkortningen SBG för?

SBG betyder Svensk Byggnadsgeodesi och är ett företag som bildades redan 1970, och finns i Stockholm. 5 år senare, såldes de första programmen i form av kassetter till Compucorps bärbara kalkylator, och numera är dessa digitala program som används inom byggbranschen.

Datorprogrammet används idag för mätning, beräkning och kartering. Numera heter företaget Hexagon, och köptes upp 2007. De flesta av företagets kunder är bland annat andra byggföretag och mätkonsulter. Många av Sveriges kommuner anlitar företaget, liksom entreprenörsfirmor och lantmäterikontor.

SBG Projekt AB


Banmästarvägen 2
163 43 Spånga

08-420 028 71

[javascript protected email address]

556742-9708


Sanering

Rivning

Miljöinventering


logo-image

Om Oss

Noggrann mätning och dokumentation ger bättre planering av väg och bygg.

Läs mer om oss

Personuppgiftspolicy

Kontakt

SBG Projekt AB

Org nr: 556742-9708
Banmästarvägen 2
163 43 Spånga
Tel: 08-420 028 71

Hitta hit